Velkommen til fuglekursus


Dette on-line kursus er tænkt som et supplement til kurset gennemført i foråret 2021, hvor vi var tvunget udendørs på grund af corona situationen. Men on-line kurset kan også benyttes selvstændigt.

 

Formålet med kurset

Vi har det ønske, at du med kombinationen af turene og dette on-line kursus for en grundig introduktion til livet som fuglekigger.

 

Vi har ikke det mål, at du skal kunne genkende alle de fugle du kan møde i Danmark, genkende dem på udseende og stemme, men der i mod det mål, at du med en solid basis viden om fuglene, deres liv og det at være fuglekigger, giver dig både lysten og muligheden for selv at gå videre med din interesse. I bund og grund er det sådan alle amatør ornitologer er startet og "uddannelsen" slutter aldrig. Fuglene kan blive ved at overraske og der er altid nyt at lære og opleve.


Steppehøg - Circus macrourus
foto Knud Pedersen

 

Lidt om selve kursets opbygning:

 

On-line kurset er opbygget som et antal hjemmesider du kan tilgå via de links der er lagt ind på siderne. Vi vil selvfølgelig anbefale, at du følger strukturen i kurset og gennemfører de enkelte dele som planlagt og tilrettelagt. Men er der dele du senere vil vende tilbage til, så kan du finde dem i indholdsortegnelsen.

 

Der er også en side, hvor vi har lagt links til andre spændende sider på Internettet. Der kan dog være situationer hvor disse side er blevet slettet eller ændret, så linket ikke længere virker. Du er velkommen til at give os besked om sådanne "døde2 links, så vil vi forsøge at rette dem til løbende.

 

Vi håber du for glæde af kurset og vi er naturligvis meget interesseret i at høre fra dig, hvis du opdager fejl eller har forslag til forbedringer. Du er velkommen til at skrive til kursus@dgfv.dk

.

God fornøjelse

Kurt Rasmussen
formand

Det Grå Fyrs Venner